Firmamızın kurucusu Taner ÇAĞATAY; Florida Atlantic Üniversitesi'nde Ekonomi masterını tamamladıktan sonra 17 yıldır ABD'de sigortacılık yapmıştır. Orada elde ettiği bilgi, beceri ve sistemleri ülkemizde uygulamak üzere 23 Temmuz 2001 tarihinde, T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından aldığı yetki ile Çağatay Sigorta & Reasürans Brokerlik Ltd. Şirketi'ni kurmuştur.

Çağatay Sigorta 
& Reasürans Brokerlik Ltd. şirketi tüm sigorta kollarında faaliyet göstermekte olup Türkiye'de yerleşik ve söz sahibi olan birçok uzman şirketi temsil etmektedir. Öte yandan, şirketimiz Reasürans Brokerliği işlevini de üstlendiği için sigorta şirketlerinden ve kurumsal müşterilerimizden gelen büyük riskleri yurtdışı reasürans piyasalarında doğrudan fiyatlandırmakta ve daha uygun koşullarda poliçe temin edebilmektedir.

Şirketimiz ; Hayat, Sağlık, Seyahat, Yangın, Kaza, Nakliyat ve Emtia, İnşaat All Risk, Sorumluluk, Makine Kırılması ve Montaj, Oto Kaza, Konut ve İşyeri Paket, Ticari Paket, Havacılık, Gemi ve Yat sigortaları konusunda uzmanlaşmıştır.  

Türkiye'de Çalıştığımız Sigorta Şirketlerinden Bazıları Aşağıda Alfabetik Olarak Sıralanmıştır:

 Acıbadem Sigorta  Ankara Sigorta  Euro Sigorta  Allianz Emeklilik
 Ace Sigorta  Allianz  Eureko Sigorta  Liberty Sigorta
 Ak Sigorta  Generali  Ergo Sigorta  Ray Sigorta
 AIG Sigorta  Groupama  Mapfre Genel Sigorta  Zürih Sigorta
 Anadolu Sigorta  Demir Sigorta  Genel Yaşam  ING Emeklilik
 Anadolu Emeklilik  Dubai Starr Sigorta  Güneş Sigorta

 Yurtdışında Temsilciliğini Yaptığımız Şirketlerden Bazıları :

AIG, Cigna, Guardian Life, Prudential, Metropolitan, Blue Cross, Lloyds, Military Insurance, Rosgosstrakh, Soglasie vs.